Vertu

Vertu

Kormányzati családpolitika = Idiotizmus mesterfokon

2015. december 17. - Ernő Norbert

Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság: 20-34 IQ és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság: 19 IQ vagy még az alatt régi neve.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Idiotizmus

Egészen elképesztő ahogy a Fidesz a családról, a társadalomról, a fajfenntartásról gondolkodik.

Szórja két kézzel a pénzt, a száz milliárdokat a feneketlen zsákba - bármiféle pontos és deklarált koncepció nélkül - családtámogatás meg demográfiai nyomjuk-mint-a-nyulak projekt címén, közben pedig egyfelől semmiféle jelentős változás nincs a statisztikákban - nem hiába nem verik a mellüket - másfelől pedig a társadalom egészséges öntudatát tulajdonképpen ellehetetlenítő intézkedéssorozatról van szó.

Meg lehet nézni a többi ország adatait..., aközött, hogy tömve van a buksza, és hogy demográfiailag hogyan is áll az ország, az égvilágon semmiféle összefüggés nem mutatható ki. (Elsődleges jelentéstartalmában)

Innentől kezdve csak az a tipikus kormányzati faltörő kos száguld vakon előre - mint a felcsúti kisvasút is teszi majd -, ami egyébként jellemző Orbán Viktor csökönyösségére, kis-dumbó a csávó, sajnos ez van és egy olyan disztópikus berendezkedést erőltet elszántan, ami nyilvánvalóan nem fog eredményre vezetni.

Mire van többek között szüksége egy országnak? Gyerekekre, igen!

Valóban, viszont lurkókat nem azért szeretnénk, mert mártíromságunk okán kívánjuk őket elhelyezni a társadalom oltárán, hanem mert úgy döntünk, legyen közös vérünk. Ez magánügy.

Bele lehet magyarázni, hogy populációs szempontból igenis fontos, de az elsődleges célja nagy ívben letolja a társadalmi szükségletet, tehát ha a témát a privát szférából kiléptetjük és a nagyérdemű publikum elé citáljuk, csupán járulékos haszonról eshet már szó. Pontosan ezért nem is működik az az elv, hogy államilag hozzuk meg a kedvet egy jó kis fajfenntartó közösülésre.

Ez egy olyan különleges témakör, ami társadalmi szempontból fontos, viszont a közösség tudja a legkevésbé befolyásolni, furcsa, nem?

Bizonyára már verné az asztalt egy kormánypárti zabhegyező, miszerint biztos nem hátrány az, ha egy család a jövőjét biztosítottabbnak látja. Ez bizony így van - mondjuk az sem lenne hátrány ha lemondanátok -, e tekintetben sok téren van hova fejlődnie ennek az országnak - ugyebár kedves néhol visszamenőleges hatályú, szinte éveként változó törvénykezelési rendszer -, örüljünk Vincent, hogy legalább ebben a témában egy ilyen jellegű folyamat zajlik.

Azonban a virtuális, kormánypárti okoscsávótól azért megkérdezném, valóban nem hátrány ahogy ezt elérni kívánjátok? Valóban előny az, ha az embereket még mindig arra neveljük, hogy állambácsi felkarol, így az egyéni felelősség érzete önhibánkon kívül elhalványul?

(Volt egy tag kit ismertem, még 2008-ban is az IKV-t várta, hogy megszerelik a bojlerét - úgy kellett a közös képviselőnek felvilágosítania, hogy már egy ideje magántulajdonban lakik és nem szövetkezeti lakásban! Nem vicc...)

Talán érdemesebb lenne az esztelen és jelentős mértékű állami támogatások helyett azokat az ellátó és kiszolgáló rendszereket, intézményeket fejleszteni melyek hatékonyabban segítik azokat a családokat, ahol mindkét fél keresetére szükség van. Több és színvonalasabb bölcsődére, óvodára, általános iskolára lenne szükség, ahelyett, hogy tévesen arra ösztönözzük a családot, hogy egyik másik tagja szakadjon ki a munka világából mert állambácsi megtámogatja, csak aztán amikor az ilyen-olyan jogcímen folyósított összegek jogosultság hiányában elapadnak, és ott áll az illető több évnyi kiesett munkaviszonnyal, akkor a család sem egy túlzottan lélekemelő helyzet elé kénytelen nézni.

Talán a kivándorlás kérdésével illene többet foglalkozni, mert jelenleg úgy tűnik, inkább abban nyújt segítő kezet a kormány, hogy felneveljék a szülők azt az embert, aki majd aktív korúként egyre nagyobb eséllyel tiplizik is az országból.

Amit a Fidesz művel családpolitika címén, az hosszútávon nem válik előnyre sem a társadalmi öntudatnak sem az ország gazdaságának, csupán egy bornírt és csökönyös gondolatmenet, melyet hatalmat gyakorlóként a kormány mindenáron materializálni akar.

Biztos vagyok abban, hogy amit leírtam, azzal talán ha ezerből egy család egyetért. Ez az emberi természet, ez ellen kevesen tudnak mit tenni. Nyilván minden egyes forint számít a háznépnek és többek között ezért is van felelőssége a mindenkori kormánynak abban, hogy ne a mézesmadzagot húzza el a családok előtt, hanem iránymutatást és közvetett segítséget nyújtson ahhoz, hogy társadalmi sejtként felelősségteljes, boldog életet éljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vertu.blog.hu/api/trackback/id/tr458179114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2015.12.18. 09:03:48

Idiotizmus az, amit te művelsz, ballibsi faszfej!

cönde 2015.12.18. 09:16:01

@jet set: Lejáratod magad és a hozzád hasonlókat is, ami amúgy nem rengeti meg nagyon a világot, de azért szólok, hülyegyerek...

Kivlov 2015.12.18. 09:21:20

"Egészen elképesztő" ... hogy ilyeneken hisztiznek napok óta...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.12.18. 09:23:49

A valóság az hogy az MSZP kormányok alatt folyamatosan csökkent a született gyermekek száma, a Fidesz kormányok alatt pedig növekedett.

A probléma az, hogy a ballibek tagadják a nyilvánvaló tényeket.

Pl azt amit Ákos mondott.
Ami miatt meghurcolták.

Nevezetesen, hogy a női principium, az anyaság, a szülés, ami valóban az önmegvalósítás csúcsa, ami a gyermeknevelésben teljesedik ki.

A családpolitikai döntések mezsgyéjén lehet követni a németeket, akiknél mág nálunk is kevesebb gyerek születik.
HA bolondok vagyunk.

asola 2015.12.18. 09:25:01

@jet set: A stílusod alapján kettőtök közül biztosan nem a szerző az idióta.

Buchhalter 2015.12.18. 09:29:41

Hát kedves cikkíró,tele van az írásod erős csúsztatásokkal.Az MSZP a Bokros csomaggal évekre hazavágta az emberek szapora kedvét,kívéve a kisebbségét ,mert azok ugyanúgy kapták.Abban viszont egyetértek,hogy nem állami pénzekkel kéne ösztönözni hanem nyugati eus fizetésekkel.Már unalmas,hogy lassan 25 éve csatlakoztunk a nyugathoz,de a fizuk köszönő viszonyban sincsenek,de az árak sok mindenben azok.A Fidesz amit csinál évek óta : családi adókedvezmény,devizás hitelesek mentegetése,rezsiharc csak tűzoltásra elegendő .Ergo picivel több bébi születik és picivel kevesebb emberke megy külföldre dolgozni.Szerintem most nincs olyan ütőképes politikai garnitúra ami jó irányba fordíthatná a dolgokat.Az MSZP csinált egy ámokfutást és szétverte magát.A belőle kivált DK sem nyújt vagy látat biztos gazdasági képet(Gyurcsány egyesek szerint egy politikai szélhámos)Az együtt és a PM szintén magasról tojik a többség magyarra,főleg csak pesti táborra van,az LMP langyos víz a Jobbik meg kezd erőtlenné válni és homályosak a célkitűzései.Eddig az Ózdi polgármeseterük sem remekelt.A város nem nagyon akar feltámadni haló poraiból.Talán a kétfarkú kutyapárt...ha-ha

Ma Baker 2015.12.18. 09:43:20

Gondolom ballib oldalról nézve tragikus, hogy a fidesz egy tőkeerős, reprodukcióra képes stabil középosztályt épít és egy munka alapú társadalmat. Sokkal jobban tetszene a posztkomcsiknak, ha segély alapú társadalom lenne, bérlakásokban, a nyomort újrateremtve teljes kiszolgáltatottságban.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2015.12.18. 10:03:08

Semmi nincs cél nélkül! Ne foglalkozz a földeladásokkal, ez a cél.
A paplan alá kukkolással meg újra tesztelnek minket, hogy mennyire fordítható
visszafelé a mentális evolutió.
kenyszerbagoly.blog.hu/2015/12/18/lebensborn_verstehen_sie

metal · http://electric.blog.hu 2015.12.18. 10:06:58

Tipikus poszt: amit a kormány csinál, az úgy szar ahogy van. De egyetlen épkézláb ötletet sem sikerül felsorolni, hogy mit is kellene csinálni, csak ködös álomképeket vizionálni. Amúgy azzal egyetértek, hogy több bölcsőde, és óvoda kellene, és azoknak a nyitva tartását is igazítani kellene a munkavilágához.

Szelid sunmalac 2015.12.18. 10:12:14

Azt a budos. Meg sem lepodok. Egy kicsit talan, de annyira azert nem. Egyelore nem a jovobeni gyerekekkel kene foglalkozni, hanem mondjuk azzal, hogy akik ezeket a jovobeni gyerekeket nemzenek ne kulfoldon tegyek azt.

2015.12.18. 10:25:57

Egyértelmű, hogy a családtámogatási rendszer Magyarországon a kormányok (az összes eddigi kormányzat) szimbolikus politikát preferáló népszerűség hajhászási és szavazatmaximalizálási mániájának esik áldozatul. A szimbolikus politizálás miatt elcsúszik az ok-okozati viszony: a szimbolikus politizálás egyik legfontosabb témájának teszi meg a demográfiai problémát: kevés a gyerek-családtámogatás-a kormány gondoskodik az állampolgárokról,ezt fel lehet használni a következő kampányban,akkor is ha alig van eredmény,ezt kell hangsúlyozni. A pragmatikus politizálás is fontosnak tartja ugyanezt,de a családtámogatási rendszer csak egyik alkotóeleme a szociálpolitikának,nem ijesztget nemzethalállal,nem gerjeszt indulatokat. Amíg nem vonják ki a szociálpolitikát a kampányból és amíg kivonják a szakpolitikából,addig marad ami van,az arcoskodás és a depriváció. (A gendertémához csak annyit,hogy egyetemi éveim alatt a konzervatív körökhöz tartozó személyektől annyi szexista beszólást kaptam, elgondolkoztató, hogy ténylegesen mennyire konzervatívok vagy egyszerűen csak bunkók. A konzervativizmushoz szerintem a lovagiasság és a hölgyek tisztelete is hozzátartozik :)

sic! 2015.12.18. 11:50:24

A "pénzt adok gyerekért" mondatban összefoglalható kormányzati családpolitikával igazából 2 baj van: az egyik, hogy szebb megfogalmazásban béranyává (kevéséb szép megfogalmazásban kurvává) degradálja a szülőket, a másik, hogy nem működik (mert az embereknek egy lényeges hányada annyira azért nincs elkurvulva, hogy pénzért csináljon gyereket).
Egyébként ami a "tervezett" gyerekszámot illeti: hülyeség komolyan venni, hogy egy még gyerektelen ember hány gyereket szeretne, hiszen fogalma sem lehet arról, neki valóban mennyire jön be a gyerekvállalás. Az se tévesszen meg, hogy az egyetlen társadalmilag elfogadott indok a "nem akarok több gyereket"-re az, hogy "nincs rá pénzem" (ha akár csak olyasmit mondasz, hogy "rájöttem, hogy fizikailag nem bírom a tartós alváshiányt", megköveznek), miközben a valóság azt mutatja, hogy nincs az a társadalmi réteg (a középosztályt beleértve), ahol nem szülnének a pénzhiány ellenére azok, akik még egy gyerekre vágynak.

Afrika steht an der Elbe 2015.12.18. 12:34:29

Megállíthatatlanul csökken Európa népessége. Közben ezerrel toljátok a buzi- és femináci propagandát.

Kövért és Ákost baszogatjátok, miközben ti magatok hoznátok milliószámra nőket kecskének vélő muzulmánokat Európába.

Ez nem idiotizmus. Á, nem.

Macropus Rufus 2015.12.18. 14:07:51

@Ma Baker: "és egy munka alapú társadalmat"
a gond ezzel az, hogy munkaerő hiány van, ami egy munka alapú társadalomnál minimum vitzes nem?

Netuddki. 2015.12.18. 14:09:06

A fidesztrollok nagyon elszemtelenedtek, nem-e?

midnight coder 2015.12.18. 14:32:13

Elég nagy rakás hülyeséget hordott itt össze a szerző elég kis helyre.

"Ez egy olyan különleges témakör, ami társadalmi szempontból fontos, viszont a közösség tudja a legkevésbé befolyásolni, furcsa, nem?"

Először is, a dolog saját szempontból is fontos, de igen, társadalmi szempontból is az. És igen, az nem egy hülyeség, ha a társadalom igenis kimondja hogy gyerekekre van szükség, márpedig a tudomány jelen állása szerint az kell, hogy a nők szüljenek. Az sem egy hátrány, ha ehhez a társadalom megteremti a feltételeket. Itt persze nem a megélhetési gyerekgyártás forszírozása a cél - megtette ezt az MSZP kormány, szív is miatta mindenki - hanem az, hogy Pl. egy átlagos fizetésű fiatal párnak ne legyen teljesen utópia kis hazánkban két-három gyerek vállalása és felnevelése.

Ettől nem teljesen de független történet a kivándorlás: attól tartok, mire a ma született gyerekek felnőnek, Európa már messze nem lesz annyira vonzó célpont mint ma. Sőt, lehet hogy a népesedés kérdését végül is az onnan érkező európai menekültek válaszolják meg.

Macropus Rufus 2015.12.18. 14:38:17

szeretnék idézni a NER VI cikkejét:
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4) Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
(5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.

felhívnám a figyelmet a 3. pontra.
Ezzel szemben most mást mondanak. Ákos is...

willcox 2015.12.18. 14:38:33

@Afrika steht an der Elbe: Elárulhatnád nekünk, hol volt Kövér "a szocializmusban is elismert ember" Máshol kérdezted, de itt válaszolok:
(MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt.[1] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatásával foglalkozott. Szerinted? Nagyon elnyomták szegényt? Ez üti a Sorost?
Eszem f@szom megáll:)

Niebur 2015.12.18. 15:35:50

@Buchhalter: Azért csúsztatásért Te sem mész a szomszédba. Talán meg kellett volna említened, hogy Bokros előtt volt egy Antall kormány, ami a négy éve alatt világháborúval összemérhető kárt okozott az országnak. Bokros volt az igazi tűzoltó. A fidesz "családbarát" intézkedései hatékonyságát erősen csökkentik a következmények. A családi adókedvezmény mellé bevezetett több mint 30 új adónem. A devizahitelesek mentésének fennkölt gondolatát erősen árnyalja az, hogy éppen a fidesz árfolyam bedöntő politikája miatt kerültek bajba.A rezsiharcot pedig kérdésessé teszik az emiatt csődhatárra kerülő szolgáltatókba pumpált milliárdok.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.12.18. 15:55:40

"Egészen elképesztő ahogy a Fidesz a családról, a társadalomról, a fajfenntartásról gondolkodik.
Szórja két kézzel a pénzt, a száz milliárdokat a feneketlen zsákba"

Eddig azon kellett vinnyogni, hogy segíccsen az állam, most hogy segít, most azon megy a sírás hogy jaj de hát ez kurvaság :D

A liberálisokkal a legnagyobb gond, hogy minden megoldásra azonnal mondanak egy problémát.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.12.18. 16:01:57

@Macropus Rufus: Pontosan mitől nem egyenjogúak a férfiak és a nők?

Nem, sem az az egyenjogúság, sem a tolerancia az nem az, hogy az ember bármi kritika nélkül bármit tehet, és arra senki semmit nem mondhat, max. egyetérthet.

Ha valaki nem akar gyereket, az ő dolga. Ha én meg ezért hülyének tartom, az meg az én dolgom. Ez egész fantasztikus, hogy a szólásszabadság és a tolerancia már odáig fejlődött, hogy az emberek ne fogalmazhassanak meg más embereket sértő álláspontokat. Safe space.

vvvv15 2015.12.18. 16:11:22

Azt azért nem mondanám, hogy nincs SEMMI változás, az elmúlt években nőtt a születésszám. Ez azért nagy dolog egy olyan helyzetben, mint a miénk (a korfa összetétele, illetve a kivándorlás miatt is jelentősen csökken a gyermeket vállalni tudó korú népesség).
A termékenységi arányszám 1,24-ről (2011) 1,41-re nőtt (2014). Az előzetes adatok alapján igen valószínű, hogy idén is nőni fog.
Persze, nyilván kevés - de nemzetközi összehasonlításban még mindig azt lehet mondani, hogy Magyarország legalább azon kevés ország között van, ahol van némi javulás.

Buchhalter 2015.12.18. 16:14:32

@Niebur: oh te okoska Bokros az atyaúristen?A szobatudós közgazdász?Egy szánalmas elméleti bohóc akinek nulla szociális érzékenysége volt.Ha jól sejtem te balos vagy.Védted Borost,de szidtad Antalt.Mellé fogtál velem.Egyiket se pártolóm.Antal egy báb volt a privatizációs gengszterek bandájában.Tanulva az elmúlt 25 év hibáiból talán a legjobb lenne bezárkózni és keresni egy erős támogatót.USA leszarja a fejünk(nincs olajunk,kis ország)56-ban is átverték a felkelőinket.Gondolom apád vagy öregapád géppisztollyal irtotta őket,igaz?Ennyire vagy hazafi Niebur!Az Eu pedig 1000 éve szívat minket.Lásd Tatárjárás - kedves osztrákok egy ből lerohanták a Dunántúlt.Török támadás szintén leszarták a fejünket.Na akkor most mit is kéne csinálni szerinted?Behívni a nyugati befektetőket?Látod a nick nevemet?Kapisgálod?Dolgoztam multiknál ,sajnos nem kacsa ,hogy talicskával tolták ki a pénzt hazánkból.30 új adónem?Menj Franciaországba vagy Belgiumba ,ott még több van és még szemetebb az adóhivatal!

vvvv15 2015.12.18. 16:17:28

@Macropus Rufus: Nem most mondanak mást, már a NER 6. cikk 5.-ik pontja is ellentmond a 3.-nak azt jelenti, hogy nincs egyenjogúság Magyarországon (és egyébként valóban nincs).

Brix 2015.12.18. 16:24:23

NIncs szükség központilag erőltetett családpolitikára, különösen nem úgy , hogy az egy gyerekesektől, és a gyermektelenektől aránytalanul sokat vesznek el, hogy odaadják a nagycsaládosoknak. A népesedési trendeket úgysem lehet megfordítani , ellenben elveszik sok ember kedvét a munkától, hiszen azt senki sem fogja tolerálni , hogy a "gyermekgyárosok" kapják meg az adójuk nagyobb részét, és indokolatlan, 10 milliós támogatáshoz jussananak.

élhetetlen 2015.12.18. 16:52:49

@trolololol: Azt hiszem, nem érted a problémát. Ha most majd valaki kap 10 milla, + 10 milla kedvezményes kamatozásút, abból már lehet egy lakás, az az övé, eladja, (eladhatja, mondjuk hitelátvállalással is), vesz egy putrit ötért, nyert egy csomó pénzt, a gyerekeket meg ugyanolyan igénytelenül neveli fel. Nem tudni, hogy ebből a pénzből Magyarországon dolgozó, vagy nem dolgozó, vagy máshol dolgozó lesz-e.
Ezért lenne értelmesebb ezt a pénzt a már meglevő, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására fordítani, igen estig tartó napközi, de megfizetett, hozzáértő pedagógusokkal, öttől valami sport, ami után zuhanyozás, másnap nem lenne gond, hogy ki mellé ül. mert nem büdös, stb.

Ez a 10 + 10 legalább olyan halvaszületett, (csak sokkal többe kerül), mint a gyere haza fiatal. Ki jön haza két milláért? Aki kiment, de nem boldogult. Na, azt nagyon megéri hazacsábítani. Nekem az is jobban tetszett volna, ha azt az összeget „kisorsolják” a frissen diplomázottak között, annak is lett volna ennyi értelme.

Afrika steht an der Elbe 2015.12.18. 17:15:50

@willcox:
A segédmunkatárs nem hinném, hogy egy rezsim elismert embere lenne.

Egyébiránt meglehetősen viccesnek tartom, hogy mostanában azok kommunistáznak orrba-szájba, akik 3 parlamenti ciklus 5 kormányában voltak az egykori kommunisták hű fegyverhordozói. Hogy 1990 előttről ne is beszéljünk, ismerve az egykori eszdészes liberálisok szüleinek ÁVH-s kötődéseit.

A Fidesz soha nem volt kommunista utódpárt koalíciós partnere, de légy oly kedves, szakíts félbe, ha tévednék.

Pásztor Miklós 2015.12.18. 17:19:05

Én egy gyereket neveltem fel, aki két felsőfokú nyelvvizsgával és egy BME villamosmérnöki diplomával rendelkezik. Vajon öt kölyök a putriból, vagy ő fog több GDP-t termelni?

Látom egyébként a narancshorda nagyon rá van állítva a témára. :-))

Pásztor Miklós 2015.12.18. 17:21:01

@Afrika steht an der Elbe: A komcsi a viselkedésből látszik, nem abból hogy ki fia borja. Miért reaktiváltad ezt a tartalék nickedet? Azt hiszed nem tudjuk hogy ugyanaz vagy mint Proud Mary és a többiek?

Pásztor Miklós 2015.12.18. 17:22:51

@Buchhalter: "Tanulva az elmúlt 25 év hibáiból talán a legjobb lenne bezárkózni és keresni egy erős támogatót" - Kádár pont ezt tette.

boyob 2015.12.18. 17:33:28

@valodiegyenloseget:
Megnéztem már hogy mik ezek a számok,az MSZP kormányzás 8 éve alatt egyszer sem született 94000 gyermeknél kevesebb,kétszer volt majdnem 100.000,2006-ban és 2008-ban.
A Fidesz alatt:
2010:90.335
2011:88.049
2012:90.269
2013:88.689
2014:91.500

Ezek tényleg fasza eredmények,Hajrá Fidesz,hajrá Magyaroszág!

shaggyman 2015.12.18. 17:53:07

Ki mondott olyat, hogy a férfiak és a nők nem egyenjogúak? Nézegettem, a nyilatkozatokat, de én nem láttam ilyet.

Pásztor Miklós 2015.12.18. 18:16:34

@Afrika steht an der Elbe: Amit szeptembertől idáig használtál.

Vik% 2015.12.18. 18:41:48

Norbika! Ülj le, egyes...

wega 2015.12.18. 18:50:12

@Ma Baker:
Akkor most a nem ballib oldalról nézve:

- tőkeerős????? - ez az a valami, amit a közösségtől (a nép szinonímájaként) egészen egyszerűen tehervagonokkal ( de kisvasúton :)))) ) lopnak el, nemááááááá

- munkaalapú társadalom ????? - ön hol teccik élni?, kishazánkban nem a munka-teljesítmény-produktum számít, hanem hogy befogd a pofád , és serényen nyalj (akkor jut neked is), pont úgy, mint az "átkosban", jó reggelt!

- és csak szólok, hogy gőzerővel folyik a (szellemi) nyomort újrateremtő bérlakások nélküli segély alapú társadalom építése

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.12.18. 18:59:15

Féreg ballibek !
Tényleg ezért ekézitek Ákost ?

Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak - én így érzem.
Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?
Á: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni.
R: A kettő kizárja egymást?
Á: Nagyon úgy tűnik, igen. Hogy leszel anya, hogy töltesz a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nem tudom ki vagy, nem tom hány forintért.
-----

Csináljátok hisztit, és magyarázzátok a védhetetlent.

Mindeközben örvendtek, hogy a véleménye miatt egy multi meghurcolt egy embert, miközben semmi sértőt nem mondott senkire.

Boccs.. Nem csak a multi hurcolta meg, hanem ti mind. Ballib írástudó szarháziak.

A helyzet az, hogy szószerint ugyanazt gondolom mint Ákos. Mitöbb a feleségem is.
Holnap itt fognak a ballibek röhögni, ha emiatt kirúg a főnököm , meg a családom?

Hányinger egy banda ez a ballib !

Azt javaslomminden jobboldalinak, hogy most álljon ki magáért, mert később már ő kerül piedesztára !

Ne hagyd a ballib véleményterrort érvényesülni !
Ne hagyd hogy egy szarrágó kisebbség erőszakolja rád a gyomorforgató feminizmusát, liberalizmusát !

vvvv15 2015.12.18. 19:22:55

@boyob: Igen, ezért érdemes inkább a termékenységi arányszámot nézni, mivel a születésszám önmagában nem mond semmit. Nézd meg azt is, hogy akkor mennyi volt a gyermeket vállalni képes lakosság (18-44 év között) és ma mennyi. Évről évre rohamosan csökken. Ezért meglepő, hogy a születésszám nem csökken.

Csak, hogy érzékeltessen egy eltúlzó példán keresztül: csak a születésszámot alapul venni olyan, mintha azt mondanád, hogy Németország demográfiai helyzete jobb, mint Svédországé, hiszen Németországban több gyerek születik. Holott ha nem az abszolút számokat nézzük, hanem a relatív számokat, mint pl. az átlagos gyerekszám, akkor láthatjuk, hogy Svédországban 1,9, Németországban 1,4.

kvadrillio 2015.12.18. 19:41:34

Így tűnnek el a magyarok Magyarországról
Kovács András
Tovább csökkenhet Magyarország lélekszáma a következő évtizedekben, és ez még abban az esetben sem változna jelentősen, ha sokkal több gyermek születne, és az eddigieknél sokkal több bevándorló telepedne le hazánkban. A velünk szomszédos országokban is drasztikus népességfogyást jósolnak, Romániában és Ukrajnában a lakosság fele is eltűnhet.
Több millióval csökkenhet Magyarország lélekszáma a következő évtizedekben, sőt van olyan előrejelzés, amely szerint 2100-ban négymilliónál is kevesebben élnek majd hazánkban. A riasztó adatokat csak tetézi, hogy a következő 50 évben várhatóan megháromszorozódik a 80 évnél idősebbek száma, ami jelenleg teljesíthetetlen kihívások elé állítaná a hazai egészségügyet
.
Anyaország :: 2015. december 5. 15:47 :: 368 hozzászólás Rémisztő adatok: a harmincéves nők 60, a negyvenévesek 40 százaléka gyermektelen Reklám Hosszú évek óta átlagosan 30 ezerrel többen halnak meg, mint születnek hazánkban évente a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár rémisztő adatnak nevezte az M1 Aktuális csatorna műsorában, hogy ma a 30 éves nők 60, a negyvenévesek 40 százaléka gyermektelen, pedig Magyarországon minél több gyermek születik egy családban, az társadalmi szempontból annál hasznosabb. Zoom A korábban a legtermékenyebb életkorúnak számító huszonéves nők helyét egyre inkább a harmincas éveik elején járók veszik át: folyamatosan tolódik későbbre az első gyerek vállalásának ideje. Feláldozva a karrier oltárán A szakemberek szerint a rémisztő adatok hátterében főként a karrierépítés, a párkapcsolatok átalakulása és a nehezebb anyagi helyzet állhatnak. A különböző, a témával foglalkozó tanulmányok emellett az otthonteremtés nehézségeit, egészségügyi okokat, pszichés problémákat is említenek. Dr. Farkas Zsuzsa szociológus a Heves Megyei Hírlapnak elmondta, hogy egy másik okot is figyelembe kell vennünk, mely szerint a 15-29 évesek 40 százaléka nem is nagyon akar elköltözni a kényelmet, biztonságot jelentő szülői házból. (Ripost - Heol nyomán)

AHHOZ, HOGY GYERMEKET VÁLLALJANAK A FIATALOK, JÓL FIZETŐ ÁLLÁSOK KELLENEK, MEGÉLHETÉST BIZTOSÍTÓ FIZETÉSEKKEL !!! NEM CSAK A FELSŐKÖZÉPOSZTÁLYBELIEKNEK !!!!!!!!!

A TÖBBI CSAK SÜKET DUMA !!!!!

Andy73 2015.12.18. 20:00:42

A poszter örülhet, hogy nem idióta,: tud írni és olvasni, talán önállóan is. Egyébként túl sok értelme nincs a vagdalkozáson kívül, de ez már biztosan megüti a 35-ös IQ-t.
Ha úgy gondolja, hogy a kormánypárti politikusokét is, akkor nosza, induljon a következő választásokon, és próbálja meg legyőzni őket.

kvadrillio 2015.12.18. 20:15:27

a K&H bank kutatásából (pályakezdők jóléti indexe) derül ki. A 21-29 évesek több mint fele még együtt él a szüleivel, a keleti régióban különösen magas ez az arány, 67 százalék. Önálló háztartásban él a budapestiek háromnegyede, de a kisebb városokban ez az arány mindössze 29 százalék.

„A rendszerváltás előtt a viszonylag korai elköltözés volt a jellemző, aztán az 1970 után születettek szakítottak ezzel, ők kezdték halogatni az önálló életkezdést, és azóta folyamatosan nő azok száma, akik fiatal felnőtt koruk végéig nem hagyják el a szülői házat” – mondja Murinkó Lívia, a Központi Statisztika Hivatal munkatársa. Az érthető, ha egy fiatal mindaddig otthon marad, amíg befejezi a tanulmányait, és nincs önálló jövedelme (ez is egyre későbbi életkort jelent), az talán már kevésbé, ha utána is „beleragad” ebbe a gyermeki szerepbe; sokan csak egy párkapcsolat/házasság miatt lépnek ki belőle. Tény, hogy ma már két fizetésre – és stabil munkahelyre – van szükség ahhoz, hogy valaki lakást béreljen, és azt fenn is tartsa, vagy éppenséggel hitelt törlesszen. A nők pedig csak ezért járnak élen az elköltözésben, mert ők általában fiatalabb korukban házasodnak, vállalnak gyermeket, mint a férfiak, így hamarabb is függetlenednek. Ám a férfiak gyakrabban hagyják el partner nélkül a szülőket.

A bűvös 29

Pszichológusok szerint a 29. életév a meghatározó, aki annak eléréséig nem szánja rá magát az önállósodásra, az nagy valószínűséggel további évekre otthon ragad. Mások szerint kifejezetten káros, ha a fiatal felnőttek a szüleikkel élnek. Tari Annamária pszichoterapeuta, az Y és Z generációs kötetek szerzője szerint a halasztott gyermekkor senkinek nem jó, sem a szülőnek, sem a gyereknek.

...AVAGY..... a 70-es években születettek, pont a 90-es években váltak v olna potenciális munkavállalóvá, amikor a rendszerváltók átjátszották, bezárták a magyarországi termelő gyárakat,
vállalatokat......1,5 MILLIÓ ÁLLÁSHELYET SZÜNTETTEK MEG ! MILLIÓK KERÜLTEK MUNKANÉLKÜLIKÉNT AZ UTCÁRA VAGY KÉNYSZERNYUGDÍJBA ! AZ ÁLLAM ÁLTAL KREÁLT KFT. KKT....STB.....NEM TUDTÁK FELSZÍVNI A MUN KÁRA JELENTKEZŐKET, A VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG MÉG TETÉZTE EZ A RENDSZERVÁLTÓK ÁLTAL VÉGHEZVITT KILÁTÁSTALAN HELYZETET ! MONDJUK LÉTREJÖTT AZÓTA 95.000 ALAPÍTVÁNY IS AZÓTA SZÉPEN, LASSAN, AMIT A RENDSZERVÁLTÓK ÉS ROKONAIK BE IS LAKTAK ÉS ÁLLAMI MILLIÓS TÁMOGATÁSOKKAL JÓL IS ÉLNEK EZEKBEN AZ ALAPÍTVÁNYOSDI BERKEKBEN !!!!!
AKIK NEM FIGYELTÉK MEG, HOGY MILYEN KELETKEZŐ ÚJ CÉGEK INDULNAK BE,( CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK, ÚJ SZÁLLODÁK, WELLNESS-HÁLÓZATOK...STB ) MUNKAVÁLLALÓKAT IGÉNYELVE, (EZEK SOKSZOR REJTVE IS MARADTAK A FIATALOK ELŐTT ÉS CSAKIS CSÓKOSOK TUDTAK RÓLA !!! ) AZOK A FIATALOK EGYRE JOBBAN KISZORULTAK A MUNKAERŐPIACRÓL !!!!!
MIRE FELÉBREDTEK, MÁR MINDEN HELY EL VOLT FOGLALVA, BE VOLT TÖLTVE ÉS SAJNOS NAGY TÖBBSÉGE CSÓKOSOK ÉS GYERMEKEIK ÁLTAL.
RENGETEG FIATAL KÉNYSZERÜLT HOSSZÚ ÉVEKIG TARTÓ MUNKANÉLKÜLISÉGRE ÉS SOKAN SAJNOS ÖNGYILKOSOK IS LETTEK DRASZTIKUSAN CSÖKKENTVE MAGYARO. LÉLEKSZÁMÁT. AKIK TÚL AKARTÁK, AKARJÁK ÉLNI EZT A HELYZETET RÁKÉNYSZERÜLTEK A SZÜLEIKKEL VALÓ EGYÜTTLAKÁSRA, MERT AZOK MÉG TUDTAK, TUDNAK SEGÍTENI NEKIK, HOGY ÉLETBEN MARADJANAK.(MÁR AKIK TUDNAK SEGÍTENI !) SOKAN ENNEK HATÁSÁRA IS MENTEK KÜLFÖLDRE MUNKÁT VÁLLALNI, DE EZT A TENDECIÁT SOKBAN ÖSZTÖKÉLTÉK AZ INTERNETEN SZINTE MINDENHOL ERRE AGITÁLÓ FÓRUMOS CSAPATOK IS ! (MENJ KÜLFÖLDRE, HA MUNKÁT AKARSZ !)

A LÉNYEG: HOGY A MAGYAR ÁLLAM AZ OKA, ÉS A MAGYAR ÁLLAM HIBÁJA, HOGY A RENDSZERVÁLTÁST DRASZTIKUS NÉPESSÉGFOGYÁS KÖVETTE !!! (MINDEN VOLT SZOCIALISTA ORSZÁGBAN UGYAN EZ JÁTSZÓDOTT, JÁTSZÓDIK LE, JELENLEG IS !

CSÓKOSOKNAK VAN HELY, A KIMARADTAK PUSZTULJANAK EL !!!

Csávógyerek 2015.12.18. 20:36:35

Magyarországon (= 1.3) nem szignifikánsabban alacsonyabb a születésszám, mint számos gazdagabb vagy sokkal gazdagabb európai országban (pl. Spanyolország = 1.3, Lengyelország = 1.3, Németország = 1.4, Olaszország = 1.4, stb.). Ez alapján azt mondanám, hogy ne kenjük a lóvéra a dolgot. Meg a kormányra. Sem a jelenlegire, sem múltbelire. Meg rajtunk kívül álló dolgokra sem.

Én egyke voltam, a szüleim egykék voltak mindketten, nekem három (3) gyermekem van. Miért?

Mert már 10 éves koromban megbabonáztak a pici gyerekek. Mert olyan szép asszonnyal szerencséltetett a sors, hogy állandóan kefélni akartam. Mert a kémiai védekezést szánalmasnak és veszélyesnek tartottam mindig is, az abortuszt pedig elképzelhetetlennek, mert nem tudnám a lelkemre venni. Mert a szex azért vonzó annyira, mert annyira misztikusan "veszélyes", hogy akár új élet is születhet belőle. Mert számomra a nőiesség csúcsa egy önzetlen és erős asszony.

De elvittem mindhárom gyereket az országból, és egy másiknak lettek nemrég az állampolgárai. El kell döntenie mindenkinek, hogy szeretetet, mindent betöltő nemiséget, és gyereket akar-e, vagy síránkozni egy közös nyelvű, de képzeletbeli nemzethez tartozva.

(A jelenlegi kormánytól hányni tudnék, de alapvetően minden szófosó és korrupt nyugati politikustól.)

Andy73 2015.12.18. 21:31:29

@Pásztor Miklós: Gratulálok.
Ha jól értem, a mostani családpolitika lényege, hogy az Önhöz hasonló kiváló szülök több hasonlóan kiváló gyermeket is fel tudjanak nevelni, ha szeretnének. Hogy ne csak az Ön által is emlegetett etnikum szaporodjon, az Ön által is emlegetett mértékben. Remélem, ezt nem bánja. .

Andy73 2015.12.18. 21:38:15

@kvadrillio: A mama hotel fogalma nyugaton is ismert. Ezen akarnak segíteni a legújabb otthonteremtési lépések. Pártállástól függetlenül.

Niebur 2015.12.19. 06:46:34

@Buchhalter:
Szobatudós? Ő húzta ki a szarból az országot.
Az Eu szivat minket? 1000 éve? Komolyan? Ne mond! Azta! Azok a szemetek!
Az USA-nak is inkább világháborút kellett volna indítani 56-ban. Ugye?
Azok a szemét multik. Hogy merik hazavinni a pénzüket mikor neked is adhatták volna.
Mellé fogtam veled? Nem. Szarok rád. Meg a hazafiságodra.
Az én Apám két világháborúban harcolt, sebesült volt, 3 évig hadifogoly. Te mered a mocskos szádra venni Őt? Te vagy a "hazafi? Az akinek annyi esze van, hogy kap 100 Ft-t a kormánytól, erre ajnározza őket és azt sem veszi észre, hogy másként meg 1000 Ft-l nyúlják le? Te nevezel mást okoskának? Te, aki azt sem tudja, hogy az adószabályokat nem az adóhivatalok hozzák?
Zárkózzunk be? Aztán miből fogunk élni?
A te szűk látókörödbe más nem fér mint az, hogy valaki vagy bal vagy jobboldali? Főleg úgy. hogy ezt te határozod meg?
Ne válaszolj. Annyit sem érdemelsz, hogy elolvassam.

Buchhalter 2015.12.19. 08:19:43

Rövid leszek:pusztulj te féreg!Különben bárki mondhatja ,higy az apja hadifogoly volt.Persze...na takarodj hyugger vérgeci!

Fekete Pestis 2015.12.19. 08:20:56

@Buchhalter:

részben igazad van.
de senki nem akadályozta meg a magyarokat abban, hogy észt mintára 25 év alatt felépítsék azt, amit fel lehet. k&f, tudásgazdaság, versenyképes ipar, stb.

ezzel szemben van egy cba (ami fekély a magyar kisker testén), vannak lepra és despota magyar kis és középvállalkozók és van egy politikai elit, amely inkább elszabotálja a nagyenergiájú lézeres projektet szegeden, csakhogy ne egy kommunisták által vezetett város kapjon eu-s pénzt és beruházást.

úgy 6=8 évvel ezelöttig én is ugyanazt a szöveget nyomtam, mint te. akkor elgondolkoztam a dolgokon és arra jutottam, hogy az ország akkor járna a legjobban, ha külföldiek futtatnák. Nem osztrákok - mert azok mentalitásban túl közel állnak a magyarokhoz. nem is a kockafejü, fantaziatlan németek. Hanem vagy észak-európaiak vagy hollandok/belgák.

Az hogy ez az ország egyaltalán még mükódik, az a hidegfúzióhoz hasonlatos csoda és képtelenség. Ez a nép alkatilag képtelen mindazokra az értékekre ( relativizálás, konszenzus, elóre tervezés, önreflexió képessége - hogy csak néhanyat említsek), amelyek szükségesek ahhoz, hogy hibáinkból tanulva a dolgokat [jelen esetben adminisztrációt] jobban csináljuk. Ha egy céget így irányitasz, mint a magyar elit az országot, akkor (a) vagy bugy-bugy-bugy elsüllyedsz a balfenéken vagy (b) fenmaradsz, ha vannak csókos haverjaid.

Fekete Pestis 2015.12.19. 08:32:25

@Buchhalter:

ember: a háborúsdi már régen volt.
le kell a konzekvenciákat vonni és tovább kell lépni.

( csak zárojelben jegyzem meg, hogy soha nem értettem ezt a trianon mizériát. most gondold el, ha a felvidék, teszem azt, még mindig Mo-hoz tartozna. akkor a magyar "elit" nem 93.000 km^2-et kúrt volna el és pusztitott volna le, hanem 150.000 km^2. A felvidéken nem lenne eur, alacsonyabbak lennének a munkabérek, stb.)

Visszatérve a magyar belpol-ra: a zOrbánék egy dolgot csinálnak jól: az SzJA-t. (meg a családtámogatást). A többiben mind pont olyanok, mint a kommunisták: arrogánsak, kioktatók és lopnak. Söt: ha a baloldal nem szegényezne, akkor a társadalomképe sokkal szimpatikusabb lenne: versenyközpontúbb, tudásbarátabb. A szegényesdin kívül az a tragedia, hogy a baloldalt exkomcsik ( és társutasaik - a liberálisok ) képviselték. Így az ósdi és egy teljesen más koordinátarendszerben mozgó jobboldal el tudta érni Mo-n azt, amit elért.

Itt nem a "hazafiság" meg a hasonlók a kérdés, hanem p.l. az, hogy hogy lesz a társadalom versenyképes, hogy épül a tudásgazdaság, milyen az energiahatékonyság, stb. A magyar elit ( a jobboldal teljesen, a baloldal 85%-ban) ezeket a kérdéseket intellektualisan még fel sem fogja, nemhogy megfelelöen cselekedne. nade ezeket az embereket a magyar nép termelte ki - ezért mondom azt, hogy az orszag akkor járna a legjobban, ha hollandok vagy svédek futtatnák a magyarok helyett.

Buchhalter 2015.12.19. 09:56:46

@Fekete Pestis: na veled lehet értelmesen vitázni . Kint voltam idén 6 hónapig Németországban a párommal de az ottani lét se jött be. Minimál béren ott se nagy jövőd van.A minőségi albérlet ott is drága!A rengeteg gazdasági menekült meg frusztrált minket.Volt arabbal utcai konfliktusunk is.És meglepően sok drogos,alkesz hajléktatalan németet láttunk.Úgy éreztük mintha forrna valami a levegőben.Hazajöttünk.Itthon viszont még rosszabb.Pokoli nehéz normális melóhelyet találni.Több ismerősünk munkanélküli és kapaszkodj : van köztük mérnök és könyvelő is.Amit a saját bőrömön tapasztaltam: beszélj két idegen nyelvet társalgási szinten a szakmád vágjad magas szinten a túlóra elvárt persze ingyen és nevetséges fizuért.Nem tudom mi lesz az országunkkal ,de vannak olyan barátaink akik visszajöttek külföldről de már a rossz élmények miatt vissza is fordulnának.Nekem a fizetések nem tetszenek:lassan minden annyiba kerül mint nyugaton az albik és a lakásárak már arra a szintre érnek,de a fizetések köszönő viszonyban sincsnenek.25 év óta ígéri a mindenkori politikai elit,hogy felzárkózunk.Felnőtt egy korosztály és még mindig messze vagyunk tőle.És szerintem az életrevaló,dolgozni szerető magyaroknak most fogyott el a türelme.Te másként látod?

Fekete Pestis 2015.12.22. 07:51:29

@Buchhalter: Ami az árakat illeti M.o-n, abban igazad van. Az árak nem Ny-Eu-iak [mert azok olcsóbbak], hanem skandinávok. Ezt konkrétan onnan tudom, hogy most Skandináviában élek, és az árucikkeket fillér (öre) pontossággal óssze tudom hasonlítani. Söt: vannak olyan árucikkek (p.l. mosószer), amelyek (ceteris paribus) olcsóbbak Dániában, mint M.o-n.

Hogy a németek elvesztik a türelmüket, abban semmi csoda nincs. Az EU gyakorlatilag a német munkaerö kizsákmányolásán alapszik. Baromi jó infrastruktúra, és kurva nagy olcsóság jellemzi N.o-t. Ami a 15 éve folytatott politika eredménye.

Munkaügyben nem tudok hozzászólni. Hála istennek én olyan iparág olyan területén dolgozok, amire most kereslet van. Pluszban én mindig "leteszem az extra teljesítményt" : szabadidömben fejlesztek, interjúfeladatokat oldok meg, szakirodalmat olvasok, hogy ha arra kerülne sor, akkor tudjak állást találni. [Most nyáron is sikerült - eléggé necces helyzetben, mit ne mondjak ;)]. Mondjuk azt amit én csinálok relative és abszolute is jól megfizetik [mármint az atlagnál jobban], mondjuk ennyiben mázlim is van.

Magyarországra viszont remélem nem kell visszajönnöm. Elég pénzt összeszedtem már [persze: mi az elég], hogy nyugdíjas koromra valahol Jyllandon vagy Frieslandon, ahol az ingatlanárak olcsók, meg tudjak élni kényelmesen. Mindnesetre szomorú, hogy ez van M.o-n, ami. ällítom, hogy mindehhez a magyar mentalitás is nagyban hozzájárul, amit nem lehet megváltoztatni. És ezért mondom, hogy a legjobban akkor járnánk, ha p.l. svédek vagy hollandok futtatnák az országot. Kedvenc viktátorunknak az adópolitika mellett még a migrációs politikában is igaza van. Ebböl aonban nem lehet országot felépíteni, hogy zoknimosó arabokat állítunk pellengérre. Nice to have, az igaz, de profitot nem hoz.

Tekintettel arra, hogy 2 olyan szakmám van, ahol a "nemzetköz" igen fontos, nem örülök az arab migrációnak és az európai széljobb elöretörésének. Legjobb lenne ezeket a nemzeti kiskirályságokat lebontani és sóval bevetni. Most 2 elitet tartunk el: a nemzetit és az EU-sat. A nemzeti elit mindig gyanusabb, mert a nacionalizmus és az átláthatatlan helyi törvények segitsegével próbáljak a 6almukat fenntartani. Ez nekem, akit a szakmája vándorlásra kényszerít, semmiképpen nem érdekem, és rendkívül terhesnek érzem.
süti beállítások módosítása